De medicijn Boeddha en de vijf grote Chakras

De Boeddha gaf onderricht wanneer dit verzocht werd. Afhankelijk van het moment dat dit onderricht gegeven werd, richtte de Boeddha zich op de noodzaak van dat moment. Hierdoor is er een grote collectie aan leringen ontstaan die algemeen waren en een collectie aan leringen die speciaal toepasbaar waren.

Een van deze methoden die verzocht werd was de beoefening van de Medicijn Boeddha, Bhaishajyaguru (sans) enSangye Menla(tib) 

de vijf grote Chakra's en de zeven plaatsen van genezing

Omdat het ene moment van invloed is op het volgende moment van onze belevingswereld, ervaren we een constante stroom van condities. Omdat onze belevingswereld door de vijf elementen, de vijfzintuigen met hun verbonden bewustzijns vermogen het composiet vormen voor onze wereld en hoe wij deze ervaren.  

Aan het ondergaan van ziekten zitten twee kanten, hoe we dit ervaren en wat voor invloed het op ons heeft, samen met het fysieke van de ziekte. In deze serie gaan we kijken naar de vijf elementen van de vijf grote Chakras en de invloed van de grote vijf chakra's die verbonden zijn met onze belevingswereld.

Voor beoefenaars wordt de Medicijn Boeddha als een van de beste vormen van heling gezien. Bij ongeneselijke ziekten geeft het mentale ondersteuning om vriendschap te sluiten met de situatie. Bij ziekten die moeilijk maar met de juiste condities genezen kunnen worden, wordt de beoefening een directe oorzaak om de juiste condities te vinden. En geeft heling aan de speciale elementen van het lichaam waaruit ziekten voortstromen wanneer deze uit balans of defect raken. 

We kunnen ook anderen helpen

De sadhana is in het Nederlands en men kan deze opdragen aan een ziek familielid, een zieke vriend, vriendin, collega of een ziek huisdier. Als een persoon of een dier onder medische behandeling is, is dit een sterke en zeer liefdevolle manier om te helpen. Het principe werkt op basis van het overdragen van positieve energie naar de persoon of het dier dat ziek is. Zelfs als het ogenschijnlijk geen resultaat oplevert wordt er toch veel voor de geest van de persoon of het dier gedaan. We moeten hierbij nooit vergeten dat oorzaak en gevolg altijd ons leven bepaalt, nu en in de toekomst.  

De lessen beginnen met de medicijn boeddha meditatie Hiervoor kunt u een download doen van de sadhana via onze download pagina

1 oktober Medicijn Boeddha initiatie

les dagen  2022-2023

zaterdag van 13.00- 15.00

5 November

17 December

28 januari

25 februari

25 maart

22 April

20 mei

1 juli

Mocht u de cursus willen doen kunt u zich opgeven of via ons email adres of contact formulier                                                         

De bijdrage voor de cursus is: €100,-

Doet u een van de langere cursussen

dan is de bijdrage: € 75,-

Inclusief cursusmateriaal en sadhana

Het totaalbedrag kunt u overmaken op onze ING rekening onder vermelding van:

Medicijn Boeddha en de vijf Chakras: 

IBAN:  NL49 INGB 0004 6392 30    BIC: INGBNL 2A