Ons doel

Padma Öselling betekent: Vesting van het Heldere Lotuslicht.

We zijn gevestigd in Middelburg. Padma Oselling is een dharma centrum in ontwikkeling, we zijn een stichting en een non- profit organisatie. De doelstelling van het centrum is het verzorgen van Dharma en meditatie lessen die open staan voor iedereen. Het pad van de Boeddha wordt toegankelijk gemaakt volgens de Mahayana traditie zoals deze in Tibet bewaard werd in de school van Lama Tsong Khapa.

Waar de lotus is, daar is de Boeddha, een oud gezegde in India.Voor ons logo waren de lotus, de vajra, de zee en de zeeuwse duinen de inspiratie.

logo dharmacentrum padmaoselling

De Boeddha adviseerde ons dat binnen onze gevarieerdheid het belangrijk is om deze adviezen van de leer binnen onze levensstijl uit te testen en hiermee vooral een waarheid voor onszelf te vinden. We hoeven hierbij onze zelfstructuur niet af te wijzen maar er mee leren te werken omdat we door onze zelfstructuur de eindstreep moeten halen. De Mahayana traditie is niet alleen gericht op de ontwikkeling van jezelf maar ook bedoeld om anderen mee te laten delen in deze ontwikkeling.

We kunnen het pad van de boeddha in het kort omschrijven door de volgende beeldspraak:      

De vier edele waarheden zijn als de naaf van het wiel.    

Het achtvoudige pad de spaken van het wiel.  

De drie principiële aspecten de velg van het wiel.

De twee doctrinaire steunen de hoepel van het wiel.