De Saka Dawa viering zaterdag 25 mei 2024 -

In ons centrum vieren we dit op Zaterdag 25 mei 2024

van 13.30 - 17.30

De initiatie van Zwarte Manjushri door Lama Thubten Wangmo

Op deze dag van Saka Dawa wordt de geboorte, het Boeddhaschap en het overlijden van de historische Boeddha gevierd. Saka Dawa is een van de belangrijkste dagen in de boeddhistische jaar kalender. Volgens de astrologische traditie worden goede oorzaken die op deze dag gecreëerd zijn met meer dan een miljoen keren vermenigvuldigd.

Zwarte Manjushri

Zwarte Manjushri is het Toornige aspect van Manjushri, de Boeddha van inzicht en het ontwikkelen van wijsheid. De energie van Zwarte Manjushri in de Ngal-so stijl, helpt om onszelf vrij te houden van negatieve emoties die door ziekten of andere problemen, zoals negatieve astrologische invloeden veroorzaakt worden.

 

De speciale kwaliteiten van deze beoefening:

Een van de vele positieve eigenschappen is dat Zwarte Manjushri zelf is dat het ons ondersteunt in het dragen van mentaal en fysiek lijden dat door ziekten zoals AIDS en Kanker veroorzaakt worden. Of het overwinnen van negatieve emoties die ons tegenhouden en ons in moeilijkheden kunnen brengen, zoals boosheid, depressieve stemmingen, snel opvlammende angsten en gevoelens van beklemming.

Deze beoefening vormt een krachtig schild tegen onheilzame invloeden die we niet kunnen voorkomen maar wel moeten ervaren. Zoals een vervuild leef milieu en andere invloeden die wij niet zien, maar die wel onze geest in de war kunnen brengen, met het gevolg dat we niet goed kunnen functioneren.  Volgens traditie kan deze beoefening je beschermen tegen zwarte invloeden door zwarte magie en spook geesten die negatieve en verstorende energie geven die een lang leven kunnen hinderen en Naga’s die virus epidemieën en plotseling verlies van bezittingen kunnen veroorzaken.

Waar wij minder mee bekend zijn in onze cultuur is, dat er minder goede astrologische dagen zijn, waarop we belangrijke beslissingen nemen zoals ceremonies voor het afsluiten van een huwelijk of een crematie. En dat deze mindere goede dagen op den langere duur kunnen leiden tot obstakels en moeilijkheden. Door het reciteren van de mantra van Zwarte Manjushri kunnen we ons tegen deze minder goede en kwaadaardige astrologische elementen beschermen, zoals negatieve opposities, conjuncties, transities, eclipsen, kometen en andere buitenaardse fenomenen die een invloed kunnen hebben op het verliezen van bezittingen, sociale problemen, en ontmoedigende levens ervaringen.

Zwarte Manjushri helpt ons om de vier mara’s, innerlijke obstakels die ons doen afzien en hinderen tijdens het ontwikkelen van spiritueel inzicht en meditatie. Het toont ons hoe we onjuiste angsten en projecties creëren, waardoor we deze kunnen doorbreken.

 

Aan de initiatie zelf zijn geen kosten en verplichtingen aan verbonden, wij vragen aan hen die alleen de initiatie bijwonen om een kleine donatie uit dank aan Lama Thubten Wangmo. Mogen we u verzoeken om het te laten weten als u wilt komen.