Zaterdag 24 september 2022 

Geeft Lama Thubten Wangmo van 13.00 tot 17.00                de initiatie van Chenrezig met de vier armen

De Boeddha gaf onderricht wanneer dit verzocht werd en afhankelijk van het moment dat deze gegeven werd richtte de Boeddha zich op de noodzaak van het moment. Hierdoor is er een grote collectie aan leringen ontstaan die de algemeen waren en speciaal toepasbaar waren. Een van deze methoden die verzocht werd was de beoefening van Chenrezigs. Deze beoefening heeft een diepe en een verzachtende werking op het energetisch lichaam en verdiept onze inzichten vanuit liefde en compassie. Chenrezigs kan gezien worden als een personificatie van mededogen en wijsheid.

Door zich te vereenzelvigen met Chenrezigs en door zijn specifieke kwaliteiten te cultiveren, wordt een innerlijk spiritueel pad tot stand gebracht. Het resultaat kan tot een actieve ervaring van Chenrezigs leiden. Door het werken met uiterlijke vorm, de vijf zintuigen, visualisatie en mantra, groeit de innerlijke capaciteit. Alle percepties, verschijnselen en alles dat aan ons verschijnt en zowel alle conceptvorming van lichaam, spraak en geest worden deel van onze innerlijke Chenrezigs.  Wanneer we ons herinneren wat Chenrezigs symboliseert, worden de moeilijkheden die we in het dagelijkse leven ervaren een basis om compassie en inzicht te ontwikkelen.

Aan de initiatie zelf zijn geen beoefen plichten verbonden en iedereen is welkom en kan deelnemen,

Aan de initiatie zelf zijn geen kosten aan verbonden, wij vragen aan hen die alleen de initiatie bijwonen om een kleine donatie uit dank aan Lama Thubten Wangmo.