VAJRAYOGINI DANG-JUNG ZELF INITIATIE
Deze verhandeling van de zelfinitiatie is erg zeldzaam en wordt in het Nederlands gegeven. Men moet hiervoor aan een aantal vereisten voldoen om deze te horen. Deze zijn: Het bekend zijn met de uitgebreide uiteenzetting van deze beoefening en een retraite van toenadering met vuur puja gedaan hebben. In sommige gevallen kan de Lama permissie geven om de uiteenzetting te volgen waarbij men de uitgebreide uitleg gehad moet hebben en het moet blijken dat Vajrayogini serieus beoefend wordt. De beoefening van Vajrayogini behoort tot de cyclus van de Hevajra tantra, de hoogste klasse van tantra, met name de Maha anutara tantra. Toen de Boeddha de instructies van de hoogste tantra klasse gaf verscheen hij in een speciale vorm als boeddha Vajradhara. Vajrayogini’s instructies zijn beschreven in de hoofdstukken 47 en 48 van de Hevajra tantra zoals deze door Boeddha Vajradhara onderwezen werd. Deze instructies worden beschouwd als een snel en direct pad naar het Boeddhaschap en zijn goed in te passen in onze hedendaagse situatie met ons werk en in onze cultuur. 

Iedereen die een hoge yoga tantra initiatie gehad heeft neemt het op zich om de Yoga van de zes ronden te doen. Deze kan kort gedaan worden voordat we naar werk gaan of in een uitgebreide vorm. De functie van deze zes ronden is om de poort open te houden naar de boeddha van onze keuze, om contact te blijven houden met onze toevlucht en om actief verdere oorzaken voor het Boeddhaschap te creëren. 

De Vajra Yogini dagen lopen door totdat we de hele toelichting klaar hebben. Deze bestaat uit de Ontwikkelings fase en Voltooiende fase en met een klein gedeelte dat aan ritueel gewijd is.

Deze series       zijn inmiddels afgerond 

Info & Voorwaarden                                         Belangrijk: Vajrayogini Zelf initiatie
Alleen open naar hen die de initiaties en de volledige verhandeling hebben ontvangen.

Deze Vajrayogini klas is iets anders dan een vrijblijvende cursus om kennis te maken met het Boeddhisme, het is iets serieuzer. Het is voor deze vorm van tantra beoefening belangrijk om de intentie te hebben om het pad naar het Boeddhaschap te gaan.

Voor de mensen uit de Phowa groepen en voor hen die al kennis hebben gemaakt met beginnende vormen van tantra gehad hebben, is de Vajrayogini beoefening een waardevol vervolg. De vereisten zijn om een initiatie te hebben in de hoogste klasse van Tantra van het Vajrayana.

Deze lessen zijn uniek en zeer ongebruikelijk, zeker in het Nederlands, we verwachten dat alle deelnemers de lessen serieus nemen.

Met deze Vajrayogini cursus hebben we de unieke mogelijkheid om les te krijgen in de hoogste tantra beoefening  in onze eigen taal. Het is ook een unieke kans om deze zeldzame volledige uiteenzetting naar de beoefening van Vajrayogini te krijgen. Velen moeten hiervoor lange reizen maken, soms zelfs naar de andere kant van de wereld om wat uitleg te krijgen. Anila is al gevraagd of het mogelijk is dat het les materiaal ook in het Engels toegankelijk gemaakt kan worden.