DE PHOWA, DE WEG NAAR TARAS HART.

De PHOWA cursus Jaar 3  de phowa van Arya Tara,

De phowa cursus bestaat uit twee jaar, waarin we in het eerste jaar veel informatie krijgen over het overlijdensproces en wat de mogelijkheden zijn om hulp te geven.

Het tweede jaar behandeld uit de PHOWA- methode om de geest van de stervende naar een goede bestemming te brengen en te ondersteunen. We leren hoe we met  deze kennis vertrouwd kunnen raken met onze eigen dood zodat dit einde een nieuw begin wordt.

Aan het einde van het tweede jaar wordt de phowa die we voor onszelf doen wanneer we overlijden kort behandeld.

wanneer het moment is aangebroken en we de phowa voor ons zelf doen

Deze phowa beoefening verschilt iets van de phowa die we voor anderen doen omdat we in deze methode onze eigen geest 'begeleiden'.

Het is deze beoefening die ons in staat stelt om zelf de overgang te maken tijdens onze eigen dood, zelfs als wij plotseling sterven, zodat de gewone dood een einde naar een nieuw begin wordt.

In dit jaar leren we om zelf de phowa en zelfstandig de meditaties te doen waarbij de focus ligt op het begeleiden van onze eigen geest op het moment van overlijden. We besteden ook wat meer aandacht aan het ritueel, als we de phowa voor anderen en onszelf doen en als we gevraagd worden om een algemene dienst te leiden.

Deze methode van phowa van Arya Tara is een specifieke methode die men niet zomaar kan doen. Om deze te kunnen leren moet men een initiatie hebben en los willen komen van het cyclische bestaan en de conventionele dood achter willen laten. Om dit te kunnen zien moeten we bewust zijn van onze huidige kostbare wedergeboorte, advies kunnen destilleren uit de zes perfecties en leven als een Bodhisattva. 

Dit jaar vormt een mooie aansluiting op de tweejarige cursus en we beginnen dit jaar weer met de Tara Initiatie.

Toegankelijk voor iedereen die het tweede jaar afgemaakt heeft, en voor hen die deze meditaties en kennis een serieuze plaats willen geven in het leven, kunnen instromen. Een initiatie van Groene Tara is noodzakelijk om deze phowa te leren