LamaThubtenWangmo                              

Geboren in Rotterdam in 1954 ingewijd en getraind in de Gelugpa traditie. Met een technisch wetenschappelijke achtergrond heeft ze ruim 40 jaar de leer van de Boeddha bestudeerd en de verschillende tradities daarbinnen. 

Toegetreden in klooster orde van de Gelugpa traditie onder Kyabje Zong Rinpoche in 1981, heeft Lama Thubten Wangmo onder erudiete lama’s mogen studeren, waaronder Z.H. de Dalai Lama, de Tsensap (assistent) leermeester van de Dalai Lama, Serkong Rinpoche, Kyabje Zong Rinpoche, Lama Yeshe, H.E. Gangchen Rinpoche en vele gerespecteerde Geshe’s. Lama Thubten Wangmo is een van de weinige vrouwelijke lamas die de volmacht heeft gekregen om de grote initiaties te mogen geven.

 

 

 

Werkzaamheden als bikshuni  

Lama Thubten Wangmo werd aangespoord door H.E. Lama Gangchen Rinpoche om lezingen, initiaties en workshops als een westerling aan westerlingen te geven.        

Ze heeft les gegeven in Engeland, Indonesië en Amerika. Veel van haar Boeddhistisch sculptuur en illustratie werk werk is over de hele wereld verspreid tot aan de Dorje Kangsten Tempel in Lhasa toe. Na een lang verblijf in Engeland is ze nu de spirituele leraar van het Dharmacentrum Padma Öselling in Middelburg en vertaald ze moeilijk toegangelijke teksten in het Nederlands en bewerkt ze teksten in het Engels die tot ver in de wereld gebruikt worden.