Na de initiatie van Chenrezigs met de vier armen is Lama Thubten Wangmomet begonnen met de uitleg van de specifieke meditaties die we vanuit deze beoefening kunnen doen om de geest te trainen. Voor hen die de cursus willen volgen kunnen hieronder lezen waaruit deze bestaat.

De Chenrezigs cursus van de concentratie van de vierdelige recitatie.

Deze begint met de Chenrezigs initiatie die onder de Kriya, de eerste klasse van tantra valt. 

De beoefening van Chenrezigs kan ons helpen dat we onze focus op het spirituele pad kunnen houden en heeft een ondersteunende werking in het oplossen van obstakels en tegenslag die wij ervaren op ons pad en in het dagelijkse leven. Het principe dat aan het cultiveren van een onpartijdige compassie en mededogen ligt, zorgt ervoor dat we onze eigen moeilijkheden kunnen relativeren. Wij ervaren onszelf en de wereld om ons heen iedere dag en we hebben in onze wereld te maken met de moeilijkheden van de moderne tijd en allerlei nieuwe obstakels die we moeilijk kunnen vermijden en niet zien zoals EM velden en andere vervuilingen in het milieu.

In deze cursus leggen we een focus op specifieke meditaties. Waarbij de beoefening zelf zal bestaan uit de vier vormen van concentratie die beoefend worden in de Kriya tantra vorm van Arya Chenrezigs. Deze worden de concentratie van de vierdelige recitatie genoemd omdat deze beoefening van de mantra ons helpt om het ‘stille zijn’ te vinden en ons leert om vanuit deze stilte van geest inzicht te verwerven waardoor het mogelijk wordt om deze innerlijke ‘onbewogenheid’ vast te houden in ons hart.

We maken gebruik van de korte mantra en de bijbehorende visualisatie tijdens de meditatie. Wanneer we echt geoefend raken kunnen we onze geest afschermen van allerlei invloeden die ons vasthouden in het conventionele van het dagelijks leven.

Het doen van de sadhana en de meditaties, De sadhana kan men ook op de download pagina vinden.