De initiatie van Saresvati

18 juni 2023 van  13.30 tot 17.30

Na een aantal jaren mogen we dit jaar mogen we weer de Dertiende Kundeling rinpoche in ons centrum ontvangen. Tijdens zijn bezoek aan ons centrum zal Rinpoche zal de initiatie van Saresvati geven.

Het grappige is, bij ons in het westen wordt het getal 13 over het algemeen beschouwd als een ongelukkig getal, maar in de speciale teksten van Dorje Palden Lhamo is dit getal speciaal en met goede voorspoed verbonden.

De beschermer Dorje Palden Lhamo is diep verbonden met de Kundeling Lama's. De vreedzame vorm van Dorje Palden Lhamo is de grote Sarasvati wiens mantra en beoefening belangrijk is als men met een heldere geest kennis en vaardigheden wil verwerven.

Wij hebben dit jaar weer het privilege om Rinpoche te mogen ontvangen.    

Rinpoche zal de initiatie volledig in het Engels doen en iedereen kan deelnemen. mocht het nodig zijn is er vertaling naar het Nederlands mogelijk.

 

Vrouwelijke Boeddha Saresvati

Als we de oorzaak kunnen zien van alles wat wij ervaren, zien en denken, dan kunnen we een antwoord krijgen op de vragen die we allemaal wel eens stellen in ons leven. Alles wat wij ervaren en tegenkomen in ons leven is afhankelijk van een oorzaak die ooit is gecreëerd, zelfs hoe wij die oorzaak beleven. Door onze zienswijze op deze ervaringswereld, creëren we weer nieuwe oorzaken. Zo raken we in een eindeloze stroom van moeilijke tijden en  goede tijden die we door moeten maken en verkeren we constant in onzekerheid. In dit leven hebben we een scherpe en een creatieve geest nodig waarbij  Saresvati’s mantra ons kan helpen om deze kwaliteiten te ontwikkelen.

Deze beoefening helpt het lichaam, de spraak en de geest te genezen en verscherpt ons inzicht van de van de werkelijkheid.   Het verscherpt onze intelligentie, ons geheugen en onze creativiteit.  En het kalmeert ook astrologische invloeden. Vrouwelijke Boeddha Sarasvati beheerst Kennis, Kunst en Muziek en is de gemalin van Manjushri, de Boeddha van Wijsheid.                 

In de boeddhistische iconografie wordt ze vaak afgebeeld met één gezicht en twee armen afgebeeld. Ze is is wit van kleur en ze houdt een vina vast, het zacht klinkende instrument vertegenwoordigt haar beheersing van vaardigheden in alle kunsten en compositie. De 84.000 leringen van Boeddha weerklinken in het geluid van haar vina.

Ze wordt ook beschouwd als de vreedzame vorm van Palden Lhamo, toornige Dharmabeschermer.

Dharma Centrum Padma Öselling, Verwerijstraat 51a  4331 TB  Middelburg.

Graag willen wij u voor deze middag een bijdrage verzoeken van €,15-

 

Dat zal ten goede zal komen aan Rinpoche’s humanitaire projecten in India.

Iedereen is van harte welkom en kan deelnemen, laat het even weten dat u wilt

komen via de pagina contact of via onze E-mail   info@padmaoselling.nl 

U kunt bij de zaal betalen of de bijdrage oven maken op onze rekening.

Graag onder de vermelding van: SARESVATI        Gauw tot kijk!