Medicijn Boeddha initiatie zaterdag 1 oktober 2022

De Boeddha gaf onderricht wanneer dit verzocht werd. Afhankelijk van het moment dat dit onderricht gegeven werd, richtte de Boeddha zich op de noodzaak van dat moment. Hierdoor is er een grote collectie aan leringen ontstaan die algemeen waren en een collectie aan leringen die speciaal toepasbaar waren.  Een van deze methoden die verzocht werd was de beoefening van de Medicijn Boeddha, Bhaishajyaguru (sans) en Sangye Menla(tib)                                                                        

Nadat hij zijn respect betuiging aan de Boeddha had gegeven vroeg Manjushri, 'Er zijn zoveel levende wezens en zoveel ziektes die ze kunnen krijgen, wat is de beste manier om hen te genezen, zowel fysiek als emotioneel?' Waarop de Boeddha antwoordde: 'In de wereld waarin hij van Stralend Lapislazuli verbleef deed hij twaalf beloften;  ik zal vertellen wat deze beloften zijn'.                                                                                                                            

De Boeddha legde de twaalf beloften uit die 'Hij van Stralend Lapislazuli' ooit deed. Sedertdien is de beoefening van de Blauwe Medicijn Boeddha een medicijn voor verschillende vormen van fysiek en mentaal lijden en kan deze ook bij de nieuwe 'ziekten' van de moderne tijd worden gebruikt.                    

Voor beoefenaars wordt de Medicijn Boeddha als een van de beste vormen van heling gezien. Bij ongeneselijke ziekten geeft het mentale ondersteuning om vriendschap te sluiten met de situatie. Bij ziekten die moeilijk maar met de juiste condities genezen kunnen worden, wordt de beoefening een directe oorzaak om de juiste condities te vinden.

In dit weekend geeft Lama Thubten Wangmo de overdracht van de Medicijn boeddha en legt in het kort de twaalf beloften uit die hij 'Hij van Stralend Lapislazuli',  de Medicijn Boeddha deed en de meditatie die daaruit volgde.

Aan deze overdracht of initiatie zijn geen verplichtingen aan verbonden en iedereen kan deelnemen.

 

Medicijn Boeddha sadhana kunt u vinden op onze