De Vier Vrijheden - The Four Freedoms

Waren doelstellingen die op maandag 6 januari 1941 door de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt werden geformuleerd. In een toespraak die bekend staat als de toespraak van de Four Freedoms, tijdens the State of the Union-toespraak uit 1941, stelde hij vier fundamentele vrijheden voor die mensen ‘overal in de wereld" zou moeten genieten van:

1. Vrijheid van meningsuiting 

2. Vrijheid van godsdienst

3. Vrijheid van gebrek      

4. Vrijheid van angst

Het Roosevelt Institute eert uitmuntende individuen die blijk hebben gegeven van een levenslange toewijding aan deze idealen.

De Four Freedoms Award-medailles worden om de jaarwisseling uitgereikt tijdens ceremonies in Hyde Park, in New York VS en Middelburg, Nederland. De onderscheidingen werden voor het eerst uitgereikt in 1982, ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van president Roosevelt en de tweehonderdste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Nederland.

2024 - Dit jaar was de uitreiking in Middelburg wat de hele dag inbeslag nam. Het begon met het verwelkomen van de Koningklijke familie, dit jaar was ook Prinses Beatrix aanwezig. Het verwelomen van de Laureaten en de ceremonie van het uitreiken van de Awards. In de Avond werd Lama Thubten Wangmo uitgenodigd om deel te nemen aan het panel met de Laureate Zumretay Arkin, samen met Alerk Ablikim political secretary of Free Uygur, Sefa Coban of the Yildirim Beyazit mosque Middelburg en Chris Kors of the Nieuwe Kerkgemeente/Council of Churches and with questions from the audience. En de heer Simon Jongepier die de discussie leidde. Een prachtige avond en een privilege om deel te mogen nemen. Eliza Korvers van ons bestuur was ook aanwezig.

DE LUAREATEN DIT JAAR 2024 IN MIDDELBURG