De initiatie van Boeddha SolitaireYamantaka

zaterdag 21oktober  2023 Yamantaka van:   11.00 -17.00        

De beoefening vanYamantaka behoort tot de cyclus van de hoogste klasse van beoefeningen die in het Vajra yana gedaan worden. Yamantaka is de boeddha van wijsheid en het speciale aspect van Manjushri, de boeddha van inzicht.De Yamantaka zelf is een toornige Yidam die op een diepe innerlijke manier helpt om het diep gezetenzelf en obstakels overwint. In de vierde klasse van Tantra in het Vajrayana brengt Yamantaka innerlijke vrede. Bijgaand vinden we advies in de Samaya's die ons adviseren hoe we het beste omkunnen gaan met met onze ontwikkeling op het pad, terwijl we in deze wereld moeten leven.

Tijdens de initiatie worden alle complete onderdelen overgedragen. De Yoga van de zes sessies is een zeer korte beoefening. Aan de Yamantaka en Vajrayogini initiatie zijn geen verplichtingen verbonden in de zin van lange sadhana's en mantra.

Ook bij deze beoefening gaat men serieus het pad op van het Vajrayana waarbij we ons iedere dag herinneren door het doen van de zes sessie yoga aan ons besluit om het Boeddha schap te verwerven.

De initiatie van Boeddha Vajrayogini

zondag 22 oktober 2023 van:  12.00 -17.00

De beoefening van Vajra Yogini behoort tot de cyclus van de Hevajra tantra, de hoogste klasse van tantra, met name de Maha- anutara tantra. Toen de Boeddha de instructies van de hoogste tantra klasse gaf verscheen hij in een speciale vorm als boeddha Vajradhara.

Vajra Yogini's instructies zijn beschreven in de hoofdstukken 47 en 48 van de Hevajra tantra, zoals deze door Boeddha Vajradhara onderwezen werd. Deze instructies worden beschouwd als een snel en direct pad naar het Boeddhaschap en zijn goed in te passen in onze hedendaagse situatie met ons werk en in onze cultuur. 

De vajra Yogini initiatie wordt voor de eerste keer altijd samen met een van de andere hoge Boeddha vormen genomen. Daarom geeft Anila eerst de Yamantaka initiatie en dan de Vajra Yogini initiatie.

Vajrayogini initiatie zijn geen verplichtingen verbonden in de zin van lange sadhana's en mantras.De Yoga van de zes sessies is een zeer korte beoefening.

 

Het is wenselijk dat voor beide initiaties dat u al eerder een initiatie gehad heeft, zoals bijvoorbeeld deze van Tara, Amitayus, Chenrezigs of Manjushri.

Er zijn geen kosten aan verbonden,

 

Als u offergaven wilt mee brengen, mogen wij u verzoeken om goed houdbare eetwaren te brengen die we later weer aan de Voedselbank kunnen doneren,          vast heel veel dank!   

Held Vajradharma met Guru Vajradharma

Voor hen die nieuwe lessen van: De Guru, yidam en Mahamudra  gaan volgen wordt geadviseerd om de Yoga van de zes sessies te doen en deze in het hart te houden. Dit houdt de verbinding in stand en maakt het mogelijk om verder in de geheimen van het Boeddhaschap door te dringen. Tijdens de initiatie worden alle complete onderdelen overgedragen.